Skip to main content Skip to search

Osnivanje i registracija sportskog udruženja (kluba, društva)

– Osnivanje sportskog udruženja, sportskog kluba, fitnes kluba, teretane, bodibilding kluba, sportskog društva ili saveza –

 • Na osnovu dostavljenih informacija i planiranih aktivnosti, proveravamo dostupnost i ispravnost željenog naziva na sajtu APR
 • Pomoć pri izboru adekvatnih i dozvoljenih sportskih grana kao i određivanje registracione šifre delatnosti
 • Prema željenim ciljevima, dajemo savet i ideje za što preciznije formulisanje statusa članova udruženja

Dokumenta koja izrađujemo/popunjavamo:

 1. Osnivački akt
 2. Zapisnik sa osnivačke skupštine
 3. Odluke o izboru i imenovanju zastupnika kluba
 4. Statut
 5. Prijava za osnivanje
 6. Prijava za registraciju naziva (opciono)
 7. Uplatnice za potrebne APR takse
 8. OP obrazac

Ukoliko želite, postupak fizičkog odnošenja i predaje dokumentacije u Agenciju za privredne registre takođe radimo mi, dok rešenje o osnivanju kao i dodeljeni PIB, stižu na Vašu zahtevanu adresu. Takođe, možemo Vam pomoći pri izboru budućeg izgleda pečata kao i njegovoj izradi nakon osnivanja, po najpovoljnijoj ceni, u saradnji sa poznatim i proverenim poslovnim partnerom koji se bavi izradom pečata.

Klijentima se daju i upustva za dobijanje / kupovinu kvalifikovanog elektronskog setifikata, koji je potrebno da zastupnik poseduje radi potpisivanja finansijskih izveštaja.

Cena naše usluge iznosi 10.000 RSD.

– TABELARNI PREGLED TROŠKOVA OSNIVANJA UDRUŽENJA –

Vrsta troška, Iznos u RSD

APR taksa, 4.900

Overa osnivačkog akta u sudu ili opštini (okvirno), 2.000

Izrada pečata (i štambilja) (okvirno), 1.700

Overa OP obrasca  u sudu ili opštini (okvirno), 1.000

Otvaranje računa u banci – uglavnom besplatno ili su jako nisi troškovi, 0

Cena naše usluge, 10.000

TOTAL, 19.600

 

Uz uslugu osnivanja dobićete i VAŽNE savete i informacije vezane za početak poslovanja koje će biti u skladu sa Zakonom o sportu i Zakonom o računovodstvu.

Klijentima će se obezbediti primeri prateće sportske dokumentacije potrebne za ispravno poslovanje, a to su Knjiga članova, Knjiga odluka, Pravilnici, Upisnica, Memorandum i slično.

Klijentima se daju i upustva za dobijanje / kupovinu kvalifikovanog elektronskog setifikata, koji je potrebno da zastupnik poseduje radi potpisivanja finansijskih izveštaja.

 

Naši klijenti su sa teritorije cele Srbije, odnosno postupak osnivanja i pružanja knjigovodstvenih usluga je moguć na daljinu, bez dolaska u Beograd.

Za dodatne informacije, možete poslati mejl na office@adviser.rs ili nas pozvati na sledeće brojeve telefona: 011/4064-035 i 060/7300-116.