• office@adviser.rs | +381 11 40 46 035

Izrada poreskog bilansa

>>> Izrada poreskog bilansa za 2016. godinu <<<

Zakonodavstvo u oblasti oporezivanja zarade privrednih subjekata i drugih pravnih lica (udruženja građana, sportskih društava, klubova i drugih) je u bitnim stvarnim promenjeno početkom i krajem 2014. godine, te je i obračun poreza na dobit time postao značajno drugačiji.

Izrada poreskog bilansa zahteva ozbiljnu pripremu i jako dobro i stručno poznavanje propisa iz ove oblasti, naročito kada se ima u vidu da se najveći broj računovodstvenih pozicija drugačije vrednuje u poreskom smislu, te je, s toga, potrebno imati dobro organizovano poresko knjigovodstvo koje obezbeđuje sve potrebne podatke kako bi bilo moguće tačno obračunati porez na dobit.

Izradi poreskog bilansa prethodi izrada seta finansijskih izveštaja (završnog računa), kao prvog koraka u pripremi izrade poreskog bilansa.

Aktivnosti na izradi poreskog bilansa, podrazumeva aktivnosti koje treba da obezbede podatke koji će omogućiti popunjavanje sledećih izveštaja:

  1. Poreski bilans,
  2. Poreska prijava PDP,
  3. Obrazac PK – poreski kredit,
  4. Obrazac DK – dobit od predmeta koncesije,
  5. Obrazac OK – ograničenja kamate,
  6. Obrazac SU – srazmerno ulaganje,
  7. Obrazac OA – obračun amortizacije
  8. Obračun neporeske i poreske amortizacije

 

ADVISER RAČUNOVODSTVO I POREZI DOO nudi tačan obračun poreza na dobit sa svim pripadajućim obavezama izrade seta izveštaja poreskog bilansa.

Cena izrade poreskog bilansa (posebno ili kao deo seta godišnjeg finansijskog izveštaja/završnog računa) se formira po dogovoru, zavisno od obima posla, uvažavajući realne mogućnosti klijenta.

Od aprila 2015. godine, poreski bilans se može podneti isključivo preko portala poreske uprave, za šta zastupnik/direktor mora posedovati lični kvalifikovani elektronski sertifikat ili prethodno ovlastiti knjigovođu.

Za dodatne informacije možete poslati mejl na office@adviser.rs ili nas kontaktirajte preko sajta (LINK).

Takođe, možete nam se obratiti i pozivom na jedan od brojeva:
011/4064-035
060/73-00-115
060/73-00-116